2015-02-13

zupa kremowa groszkowa...

Składniki:


woda 3/4 litra, kostka rosołowa 1 sztuka, cebula 1 średnia, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, oliwa 2 łyżki, masło 1 łyżeczka, groszek konserwowy 2 puszki, pieprz świeżo mielony 1/2 łyżeczki

przygotowanie zupy kremowej było bardzo szybkie i sprawne dzięki blenderowi, który dostałam do testowania "kliknij i ZOBACZ-blender HR1677/90"

na oliwie z masłem zeszklić pokrojoną cebulę i przełożyć do rondla

wlać wodę, dodać kostkę rosołową -można użyc tylko jak may rosół

przelać z puszki groszki i zagotować, gotować z 5 minut na mniejszym ogniu, dodać pieprz świeżo mielony, czosnek granulowany

zupę ciut przestudzić i pałką blendera zmiksować na krem

podałam z grzankami i serem do smaku, można też podać z groszkiem ptysiowym lub z czym lubisz...............SMACZNEGO!!!

ZUPA KREM