Składniki:
kapusta włoska 1 duża,
mięso mielone 70 dag,
ryż ugotowany 3 saszetki,
kucharek 1 łyżka,
papryka ostra mielona 2 łyżeczki,
ząbki czosnku 4 sztuki,
przecier pomidorowy 4 łyżki,
woda 4 szklanki
mięso mielone z łopatki wymieszać z ryżem ugotowanym, kucharkiem, pieprzem, posiekanym czosnkiem i nakładać porcje na obgotowane liście kapusty włoskiej
ciasno zawijać gołąbki i układać w szybkowarze /
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"/ na sitku rozkładanym
na gołąbki dać przecier pmidorowy i wlać wodę, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary zmniejszyć ogień i gotować 30 minut - z szybkowara wyją najlepiej po godzinie
gołąbki są z szybkowara miękkie, smaczne i nie rozpadają się, takie lubimy zjeść do pieczywa z masłem i bez sosu..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz