Składniki:
kalafior 1 średni,
włoszczyzna 1/2 pęczka,
woda 3 litry,
pierś z kurczaka 1 podwójna,
kostki rosołowe drobiowe 2 sztuki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
śmietana 12% 1/2 szklanki,
mąka pszenna 2 łyżki,
koperek 1 pęczek,
makaron kolorowy Lubella - ile potrzeba,
sól - do smaku
makaron opłukany i podzielony na różyczki zalać wodą zimną
dodać włoszczyznę razem z nacią selera rozdrobnioną w rozdrabniaczu
dodać umytą pierś kurczaka i zagotować
dodać kostki rosołowe drobiowe, pieprz mielony i gotować z 30 minut
śmietanę wymieszać z mąką i wlać do zupy mieszając, wsypać posiekany koperek i sól do smaku
podać z ugotowanym kolorowym makaronem..................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz