2014-08-26

zupa kalafiorowa na piersi z kolorowym makaronem...

Składniki:


kalafior 1 średni, włoszczyzna 1/2 pęczka, woda 3 litry, pierś z kurczaka 1 podwójna, kostki rosołowe drobiowe 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, śmietana 12% 1/2 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, koperek 1 pęczek, makaron kolorowy Lubella - ile potrzeba, sól - do smaku


makaron opłukany i podzielony na różyczki zalać wodą zimną

dodać włoszczyznę razem z nacią selera rozdrobnioną w rozdrabniaczu dodać umytą pierś kurczaka i zagotować

dodać kostki rosołowe drobiowe, pieprz mielony i gotować z 30 minut

śmietanę wymieszać z mąką i wlać do zupy mieszając, wsypać posiekany koperek i sól do smaku

podać z ugotowanym kolorowym makaronem..................SMACZNEGO!!!