2014-08-29

bakłażan z farszem do gołąbków...

Składniki:


farsz: - w opisie, bakłażan 2 sztuki, pomidory 3 sztuki, natka pietruszki 1/2 pęczka, ser żółty morski 15 dag, woda 1/2 szklanki


FARSZ DO GOŁĄBKÓW: ryż-jajka-mięso mielone z łopatki-papryka ostra-czosnek-kucharek - składniki w ilości wg uznania wszystko dobrze wymieszać

pomidory sparzone rozdrobnić razem ze skórką i natką pietruszki

bakłażany przeciąć wzdłuż na pół i łyżeczką usunąć pestki i miąższ, obrać ze skóry i nadziać farszem do gołąbków

nałożyć pomidory i posypać serem morskim startym na grubych oczkach

do naczynia wlać wodę i zapiekać w 180C około 30 minut - ja zapiekłam w mikrofali na 450Wat Combi 15 minut

podawać do jedzenia troszkę wystudzone...............SMACZNEGO!!!

Warzywa psiankowate 2014