farsz: - w opisie, bakłażan 2 sztuki, pomidory 3 sztuki, natka pietruszki 1/2 pęczka, ser żółty morski 15 dag, woda 1/2 szklanki
FARSZ DO GOŁĄBKÓW: ryż-jajka-mięso mielone z łopatki-papryka ostra-czosnek-kucharek - składniki w ilości wg uznania wszystko dobrze wymieszać
pomidory sparzone rozdrobnić razem ze skórką i natką pietruszki
bakłażany przeciąć wzdłuż na pół i łyżeczką usunąć pestki i miąższ, obrać ze skóry i nadziać farszem do gołąbków
nałożyć pomidory i posypać serem morskim startym na grubych oczkach
do naczynia wlać wodę i zapiekać w 180C około 30 minut - ja zapiekłam w mikrofali na 450Wat Combi 15 minut
podawać do jedzenia troszkę wystudzone...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz