1 szklanka kasza gryczana, 20 dag twarogu, 40 dag pieczarki, 1 sztuka cebula, - do smaku pieprz czarny mielony, - do smaku kucharek, 5 łyżek olej rzepakowy
NALEŚNIKI: 40 dag mąka tortowa, 2 szklanki woda gazowana, 1 szklanka mleko, 1 łyżeczka sól, 1 łyżka cukier, 5 łyżek olej rzepakowy
kaszę gryczaną ugotować w nieosolonej wodzie dzień wcześniej
pieczarki na oleju usmażyć z cebulą do odparowania płynu
wsypać kaszę gryczaną, twaróg, kucharka i pieprzu do smaku - wszystko dobrze wymieszać i odstawić do ostudzenia
składniki na naleśniki zmiksować na dość lejące ciasto i odstawić na 30 minut - jeśli za rzadkie to dosypać mąki a jak za gęste to dolać mleka
patelnię posmarować na początek olejem, potem już nie trzeba
na rozgrzanej patelni smażyć złociste naleśniki
na każdy naleśnik nakładać sporą porcję farszu i zawijać w ruloniki
naleśniki z kaszą są pyszne i najlepiej smakują z czerwonym barszczem do popicia.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz