2013-07-12

podudzia w pietruszce i czosnku...

Składniki:


4 sztuki podudzia kurczaka, 2 litry woda, 2 sztuki ziele angielskie, 2 sztuki liście laurowe, 2 łyżki vegeta, 1 pęczek natka pietruszki, 1/4 szklanki olej, 1 łyżka tarta bułka, 1 łyżeczka papryka ostra, 1 główka czosnek młody, - ile potrzeba koperek

podudzia umyte gotować z 20 minut z przyprawą kucharka, liśćmi laurowymi i zielem angielskim

podudzia wyjąć na talerz do ostudzenia a wywar zostawić na później do jakiejś zupy

w blenderze zmiksować natkę pietruszki

w misce wymieszać natkę z olejem, bułką tartą, papryką na papkę

obłożyć z obu stron podudzia

w naczyniu żaroodpornym piec w 200C około 20 minut pod przykryciem

potem dołożyć młody czosnek z 10 minut bez przykrycia

jest i wywar na zupę i są smaczne podudzia na dobry obiad........SMACZNEGO!!!