2013-07-10

po mojemu kwaśnica Royal Brand z kaszą perłową...

Składniki:


2 mniejsze skrzydła z indyka, 4 litry woda, 3 sztuki ziele angielskie, 2 sztuki liście laurowe, 1 łyżka vegeta, 3/4 szklanki kasza jęczmienna perłowa, 1/2 kg kapusta kiszona, 1 opakowanie przyprawa kwaśnica góralska Royal Brand, 1 łyżka majeranek, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, - do smaku maggi, - ile potrzeba koperek siekany


na skrzydełkach indyka ugotować wywar z dodatkiem młodej włoszczyzny(marchewka w całości, ziela i liści laurowych

ugotowane skrzydła wyjąć i obrać mięso

doprawić wywar vegetą

wsypać kaszę średnią perłową i gotować z 10 minut

teraz dodać pokrojoną kiszoną kapustę, majeranek

wsypać mieszankę przyprawy kwaśnica góralska, obrane mięso

gotować z 30 minut na mniejszym ogniu

doprawić pieprzem, maggi, koperkiem

smaczna, syta, kwaśnica, która szybko ze smakiem się zjadła.........SMACZNEGO!!!

mieszanka przypraw kwaśnica góralska Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu, naturalne liofilizaty - skład: suszona cebula, czosnek, kwaszona kapusta, marchew,seler, por, pietruszka, pieczarki, cytryna - opakowanie: 35 gram