2013-07-26

kefirowo-galaretkowy deser na lato...

Składniki:


2 szklanki woda gorąca, 1 sztuka sok z cytryny, 1 łyżka cukier, 3 łyżeczki żelatyna, 2 szklanki truskawki pokrojone, 10 sztuk bezy kakaowe kruszone, 200 ml kefir, 1 opakowanie galaretka truskawkowa, - ile potrzeba truskawki ozdoba, - ile potrzeba bezy ozdoba


gorącą wodę z sokiem z cytryny wymieszać z żelatyną i cukrem

dodać pokrojone w plastry truskawki i do lodówki schować do stężenia

na stężałe truskawki wsypać pokruszone bezy

galaretkę wymieszać 200 ml gorącej wody i wymieszać z zimnym kefirem

na bezy wlać galaretkę z kefirem

udekorować bezami, truskawkami i do lodówki schować do stężenia

pysznie lekki, orzeźwiający deser na lato......SMACZNEGO!!!