2013-05-21

młoda kapusta z boczkiem i cebulą...

Składniki:

1 duża kapusta młoda, 1 łyżka Kucharek - uniwersalna, 2 szklanki woda, 50 dag boczek surowy bez kości, 2 sztuki cebula, 1 łyżeczka pieprz, - do smaku sól morska, 2 łyżki mąka pszenna, 1 pęczek koper świeży

1 dużą kapustę młodą opłukać i pokroić nie za drobno

włożyć do garnka i wlać 2 szklanki wrzątku, jarzynkę kucharka

wymieszać i na małym ogniu gotować z 15 minut

świeży boczek i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć do smaku dodać soli i pieprzu

wszystko z patelni dać do kapusty i z 5 minut podgotować

jak jest za dużo wody w garnku to odlać - zostawić aby na dnie

na koniec dać mąkę i szybko zamieszać kapustę do zagęstnienia

wsypać koperek i wymieszać........SMACZNEGO!!!

AKCJA: