2013-04-05

pomarańczowo jabłkowa muffino-baba...

Składniki:

MOKRE: 3 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1 szklanka maślanka, 3/4 szklanki cukier
SUCHE: 2 szklanki mąka tortowa, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda
NADZIENIE: 3 sztuki jabłka, 2 sztuki pomarańcze, - w opisie lukier, - ile potrzeba posypka

obrane jabłka i pomarańcze bez pestek zmiksować w blenderze

mokre składniki dobrze wymieszać rózgą

dodać zmiksowane owoce i wymieszać

wsypać mąkę z proszkiem i sodą i wymieszać nie za dokładnie

forma silikonowa kominkowa 26cm

ciasto przełożyć do formy

piec w 200C około 40 minut do suchego patyczka

lukier: cukier puder wymieszać z sokiem pomarańczy, lukier nie ma być za gęsty

posmarować muffino-babę i posypać posypką

ciasto jest pysznie pyszne z aromatem pomarańczy i jabłek....SMACZNEGO!!!