2013-03-23

wątróbka z pomarańczą w mieszance kurczak l`orange...

Składniki:

50 dag wątróbka z kurczaka, 4 łyżki mąka pszenna, 4 łyżki masło do smażenia, 1 opakowanie mieszanki kurczak l`orange Royal Brand, 3 szklanki woda, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - do smaku maggi, - do smaku sól morska, 1 sztuka pomarańcza bez skórki

wątróbkę oczyścić z żyłek, opłukać i obsuszyć ręcznikiem papierowym

wątróbkę obsypać dobrze mąką - w reklamówce nie sypie się mąka i nie brudzi

na maśle klarowanym smażyć na rumiano wątróbkę

opakowanie mieszanki kurczak l`orange wsypać do wątróbki i dolać wody

dodać cząstki pomarańczy przekrojone na kawałki

dusić co jakiś czas mieszając z 15 minut

doprawić pieprzem, maggi - solić do smaku przed jedzeniem

dla amatorów niecodziennych wątróbek dodanie mieszanki kurczak l`orange i pomarańczy jest wyśmienitym dodatkiem do potrawy......POLECAM.....SMACZNEGO!!!

mieszanka przypraw KURCZAK L`ORANGE Royal Brand: nie zawiera glutaminianu sodu - bez soli - naturalne składniki - skład: cebula, marchew, por, tymianek, seler, skórka pomarańczowa, cukier - opakowanie: 50 gram - zalety: smaczne połączenie składników, możliwość łączenia z różnymi mięsami, łatwość przyrządzenia