2013-03-09

podudzia w pieprzu zielonym...

Składniki:

6 sztuk podudzia kurczaka, 2 łyżki masło do smażenia, 1 opakowanie marynata klasyczna, 1 szklanka woda, - do smaku maggi, 30 dag pieczarki, 1 mniejsza cebula, 2 łyżki mąka pszenna, 1 łyżeczka pieprz zielony

podudzia umyte obsypać marynatą i na noc do lodówki

obsypane mąką na maśle klarowanym zrumienić z każdej strony

dolać wody, i dusić do miękkości mięsa

na patelni usmażyć pieczarki z cebulą na 1 łyżce masła, do smaku doprawić solą i pieprzem

dodać pieczarki do kurczaka i z 5 minut gotować

mąkę wymiesza c z wodą i zagęścić sos

dodać 2 łyżki natki pietruszki

podać z czym lubisz - na talerzu posypać pieprzem zielonym......SMACZNEGO!!!