15 dag mąka kukurydziana, 20 dag mąka tortowa Basia, 3 sztuki jajka, 15 dag masło, 1/2 szklanki cukier, - szczypta Sól, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 1/2 litra /słoik jabłka prażone, 1/2 litra /słoik dynia dżemowa lub inne, 1 opakowanie polewa biało czarna gotowa
mąkę tortową i kukurydzianą wsypać do misy robota z masłem, jajkami, cukrem, szczypta soli i proszkiem do pieczenia
wyrobić kruszonkę i misę do lodówki na 1 godzinę

trochę kruszonki zostawić do wierzchu
dodać jabłka prażone i dynię dżemową lub inny dżem, konfiturę
posypać resztą kruszonki
piec w 200C około 40-45 minut
ostudzone wyjąc z formy silikonowej
polewę biało-czarną podgrzać w mikrofali lub tak jak w opisie na opakowaniu
polać ciasto i zostawić do wystudzenia
mocno owocowe z pyszną polewą ciasto......SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
bardzo ciekawy pomysł:) nie jadłam jeszcze czegoś takiego:)
Prześlij komentarz