2013-03-11

jabłkowo dyniowa kruszonka z polewą biało czarną...

Składniki:

15 dag mąka kukurydziana, 20 dag mąka tortowa Basia, 3 sztuki jajka, 15 dag masło, 1/2 szklanki cukier, - szczypta Sól, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 1/2 litra /słoik jabłka prażone, 1/2 litra /słoik dynia dżemowa lub inne, 1 opakowanie polewa biało czarna gotowa

mąkę tortową i kukurydzianą wsypać do misy robota z masłem, jajkami, cukrem, szczypta soli i proszkiem do pieczenia

wyrobić kruszonkę i misę do lodówki na 1 godzinę

do silikonowej formy śred. 26 cm wyłożyć ciasto z lodówki

trochę kruszonki zostawić do wierzchu

dodać jabłka prażone i dynię dżemową lub inny dżem, konfiturę

posypać resztą kruszonki

piec w 200C około 40-45 minut

ostudzone wyjąc z formy silikonowej

polewę biało-czarną podgrzać w mikrofali lub tak jak w opisie na opakowaniu

polać ciasto i zostawić do wystudzenia

mocno owocowe z pyszną polewą ciasto......SMACZNEGO!!!