2012-11-12

wątróbka z korą cynamonu w jabłkach i dyni...

Składniki:


50 dag wątróbki z kurczaka, 1/4 szklanki olej, 1 łyżeczka pieprz ziołowy, 1/2 laski kora cynamonu Royal Brand, 2 sztuki jabłka, 1/2 słoika dynia galaretkowa, 1 łyżeczka pieprz grubomielony, - do smaku maggi, 1 łyżeczka majeranek, - do smaku sól morska


wątróbkę oczyścić, opłukać i obsuszyć - smażyć taką bez mąki na gorącym oleju na rumiano

do wątróbki dodać pokrojone jabłka, dynię galaretkową z mojego przepisu TUTAJ

1/2 laski kory cynamonowej Royal Brand utrzeć na proszek w moździerzu - na tarce jest trudniej i szkoda paznokci

wsypać cynamon do wątróbki i dusić wszystko co jakiś czas mieszając około 20 minut

na koniec dodać majeranek, pieprz, maggi

wątróbkę do smaku posolić na talerzu

smaczna cynamonowa z nutą jabłka i dyni na słodko do pieczywa na kolację......POLECAM.....
SMACZNEGO!!!


CYNAMON ORYGINALNY występujący wyłącznie na Cejlonie - 3 laski - produkt naturalny

smak: lekko słodki - zapach:aromatycznie słodki - zastosowanie: do aromatyzowania przystawek, ciastek, ryżu, grysiku, marmolad, pierników, kompotów, grzańców - ja lubię dodać do mięs wieprzowych pieczonych, drobiu, wątróbek i do śledzi matiasów

CYNAMONOWIEC CEJLOŃSKI to źródło cynamonu najcenniejszego o najsubtelniejszym smaku, zapachu, aromacie - całkowicie różny od chińskiej kasji, która jest bardziej piekąca w smaku - wyjątkowo miękki, delikatny, można go rozkruszyć w palcach, wspaniały aromat....