2012-10-21

podgrzybki z kaszą z grzybami SYS ....

Składniki:


2 woreczki kasza gryczana z grzybami SYS "Dania Babci Zosi", 30 dag podgrzybki, 2 łyżki smalec, 1 większa cebula, 1 łyżeczka pieprz mielony, - do smaku sól, 1 szklanka bulion warzywny (może być z kostki), 3 łyżki śmietana, 2 łyżki natka pietruszki, - jaką lubisz surówka, - do posypania natka pietruszki


podgrzybki oczyścić i 2x zagotować po 10 minut

na smalcu podsmażyć pokrojoną cebulę i włożyć do niej podgrzybki

podsmażać z 10 minut mieszając

dolać 1 szklankę bulionu i pod przykryciem dusić z 30 minut na małym ogniu

na koniec doprawić pieprzem, solą, śmietaną, natką pietruszki - zagotować i zdjąć z ognia do osolonego wsypać z woreczków kaszę gryczaną z grzybami SYS i gotować około 20 minut - wylać na sito

kaszę na talerz nałożyć łyżką do lodów, podać z podgrzybkami i surówką jaką lubisz (ja miałam buraczki w słoiczku zasmażane), posypać natką pietruszki ......
SMACZNEGO!!!!


od firmy SYS otrzymałam wygraną kaszę gryczaną z grzybami, opakowanie jest estetyczne i zachęcające do wzięcia do ręki i zakupu, po otwarciu pudełka uwalnia się mocny zapach grzybów suszonych, po ugotowaniu ma smak grzybów i wyczuwalne ugotowane suszone grzyby