2012-05-09

duża muffina capuccino....

Składniki:


2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 100 ml mleko, 1/2 szklanki cukier, 25 dag mąka pszenna, 1 łyżeczka soda, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 2 saszetki capuccino, 6 kostek czekolada mleczna orzechowa


jajka, olej, mleko, cukier ubić mikserem aby się pieniło - do masy wsypać przesianą mąkę z capuccino orzechowe i kakaowe, sodą i proszkiem i mikserem wymieszać - włączyć prodiż aby się nagrzał /grzałka góra-dół/

czekoladę 6 kostek posiekać nożem

kominkową wysmarować tłuszczem i tartą bułką - przełożyć połowę ciasta i rozsypać czekoladę posiekaną i na to wyłożyć resztę ciasta


piec w nagrzanym prodiżu ok 35 minut

ostudzoną muffinę posypać pudrem cukrem - jedna wielka muffina to mniej roboty a smakuje wyśmienicie!!! ...
SMACZNEGO!!!!!