serca drobiowe 70 dag, woda 2 litry, liść laurowy 1 sztuka,ziele angielskie 4 sztuki, koncentrat pomidorowy Pudliszki 4 łyżki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka
serca kurczaka oczyścić i opłukać - zalać wodą do zakrycia serc i zagotować - po zagotowaniu serca wylać na sito i opłukać - zawsze tak robię z gotowanymi podrobami, że wodę wylewam po 1-wszym zagotowaniu
teraz serca zalać 2 litrami wody, dodać 4 ziela angielskie, l liść laurowy, rozdrobnioną w rozdrabniaczu młodą włoszczyznę razem z liśćmi selera
gotować do miękkości serc z 45 minut na średnim ogniu
dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki, kucharka, paprykę ostrą i gotować z 15 minut - na koniec wsypać posiekany koperek
taką sercową zupę można podać z ryżem, makaronem, kluskami i śmietaną............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz