2016-01-01

ciasto jabłkowe z kamyczkami czekoladowymi łatwe i smaczne...

Składniki


masło lub margaryna 12,5 dag, jajka 4 sztuki "L", cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy Delecta 1 opakowanie, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia Delecta 1 łyżeczka , jabłko kwaśne 1 kg, cynamon 2 łyżeczki, cukier 3 łyżki, budyń waniliowy 1 opakowanie, kolorowa posypka Dekorada Delecta 1 opakowanie, cukier puder - ile potrzeba


jabłka obrać ze skórki i pokroić na cienkie kawałeczki, dodać cynamon, cukier, budyń i wymieszać

jajka, miękka palma, cukier, cukier wanilinowy mikserem zmiksować, masa będzie zważona ale ma taka być, wsypać mąkę z proszkiem i zmiksowac na gęste ciasto

forma 25x20 cm wyłożona papierem do pieczenia - ciasto rozsmarować w blaszce

na cieście rozłożyć jabłka i posypać posypką kamyczki czekoladowe

ciasto piec 50-55 minut w 200 C, pod koniec można nakryć folią aluminową aby za mocno jabłka się nie spiekły, wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem......................SMACZNEGO!!!

Wypiekamy świątecznie, kolorowo, naturalnie…