2013-05-05

winogrona z tropikalnej wyspy...

Składniki:

1 opakowanie galaretka Blue Curacao Winiary, 1 opakowanie galaretka Pink Margarita Winiary, 1 opakowanie galaretka Pina Colada Winiary, 1 opakowanie biszkopty paryskie, - ile potrzeba winogrona bez pestek, 1 opakowanie budyń śmietankowy, 400 ml mleko, 2 łyżki cukier, 3/4 kostki masło, - do posypania kakao z 2 łyżkami cukru w 300 ml mleka zagotować mleko

budyń śmietankowy wymieszać 100 ml mleka i zagęścić mleko mieszając - odstawić do wystudzenia

zimny budyń utrzeć mikserem na krem z 3/4 kostki masła

odstawić do lodówki

forma silikonowa z kominkiem 24 cm

galaretkę Winiary smaki tropików blue curacao rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody i wlać do formy z winogronami

odstawić do lodówki do stężenia

na galaretkę rozłożyć biszkopty Paryskie przekładane nadzieniem morelowym

na biszkopty szprycą nałożyć 3/4 kremu budyniowego i do lodówki

na budyniu rozłożyć biszkopty, winogrona i dolać tężejącą prawie galaretkę Winiary smaki tropików pink margarita

do lodówki do stężenia

na koniec dolać prawie tężejącą galaretkę Winiary smaki tropików pina colada i do lodówki najlepiej na całą noc

formę silikonową na chwilę zanurzyć w misce w gorącej wodzie - galaretka dobrze wyjdzie z formy i spód będzie górą deseru

resztę kremu rozłożyć szprycą naokoło deseru i na środek w dziurę po kominku

przybrać winogronami, posypać kakao, na środku dodać opłukany kwiat bratka, który tez można zjeść......

deser nie jest za mocno słodki a dzięki kremowi z budyniu jest delikatny w połączeniu z galaretkami o tropikalnych smakach........SMACZNEGO!!!

AKCJA: