2013-05-05

galaretkowe babeczki z pomarańczą...

Składniki:

1 opakowanie galaretka truskawkowa, 1 opakowanie galaretka pomarańczowa, 180 gram/opakowanie biszkopty, 2 sztuki pomarańcze bez pestek, 150 gram/opakowanie serek waniliowy homo

biszkopty zmielić w blenderze na drobno

pomarańcze obrać i podzielić na cząstki

galaretki rozpuścić w 400 ml gorącej wody i ostudzić

foremki silikonowe 7x4cm

na dno foremek wsypać czubata łyżkę biszkoptów

dodać 2 łyżki galaretki pomarańczowej wymieszanej z serkiem homo waniliowym

zamieszać biszkopty z galaretką

na wierzch położyć cząstki pomarańczy

do lodówki do stężenia

do foremek rozlać galaretkę truskawkową i do lodówki do stężenia

smaczne, lekkie galaretkowe babeczki.......SMACZNEGO!!!