2013-01-10

kurczak z rosołu w sosie marchewkowym...

Składniki:


1/2 sztuki kurczak z rosołu, 5 większe marchewka ugotowana, 3/4 litra wywar rosołowy, 1 łyżeczka pieprz ziołowy Prymat, 1/2 łyżeczki curry Prymat, 1/2 kg ziemniaki ugotowane, 1/2 kg brukselka, 1 łyżka natka pietruszki


kurczak z rosołu ostudzony i obrać na większe kawałki mięso z kości

marchew z rosołu zmiksować blenderem

z 3/4 litra rosołu odlać do rondla, dodać kawałki mięsa, do smaku pieprz ziołowy, curry, dodać zmiksowaną marchew, natkę pietruszki i zagotować

sos zrobi się naturalnie zagęszczony od marchewki

ugotować brukselkę z solą i łyżeczką masła - odlać na sito

ugotować ziemniaki w osolonej wodzie i utłuc je tłuczkiem.......SMACZNEGO!!!