2017-05-14

cannelloni szpinakowo-twarogowe...

Składniki:


cannelloni 1 opakowanie, cebula 3 sztuki, ząbki czosnku 8 sztuk, olej rzepakowy 1/4 szklanki, szpinak mrożony 1 opakowanie, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, twaróg 25 dag, mleko 3,2% 3/4 litra, jajka 2 sztuki, mąka tortowa 4 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki

w garnku na oleju podsmażyć na złocisto pokrojone cebule z posikanymi ząbkami czosnku

do cebuli dodać mrożony szpinak drobny, kucharka i podsmażać do odmrożenia szpinaku i odparowania wody

do wystudzonego szpinaku dodać twaróg, pieprz mielony i wszystko wymieszać

napełniać łyżeczką makaron cannelloni i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym cienko olejem

mleko, jajka, mąkę, przyprawę w płynie dobrze roztrzepać na jednolitą masę, wlać na makaron i piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 35-40 minut, kroić lekko wystudzony makaron - danie jest smaczne i sycące............SMACZNEGO!!!