Składniki:
schab 20 dag,
bekon 20 dag,
olej 8 łyżek,
cebula i sztuka,
ząbki czosnku 5 sztuk,
papryka kolorowa 8 sztuk średnie,
papryczka ostra 1 sztuka średnia,
kucharek 1 łyżka,
kapusta młoda 2 główki większe,
mąka pszenna 2 łyżki,
koperek 1 pęczek
Schab, bekon pokroić w kostkę i na oleju zrumienić, dodać pokrojoną cebulę, ząbki czosnku i podsmażać z 3 minuty.
Wsypać drobno pokrojone papryki, kucharka, wymieszać i podsmażać z 3 minuty.
Wsypać pokrojoną drobno z pestkami papryczkę ostrą, podsmażać z 3 minuty (na koniec 1 szklankę gulaszu odłożyć i będzie na później do młodej kapusty), reszta gulaszu do innej potrawy.
Dwie główki młodej kapusty opłukać i pokroić nie za drobno.
Odłożoną paprykę w szklance wsypać do garnka i rozgrzać, wsypać pokrojoną kapustę, wymieszać.
Bez przykrycia gotować do miękkości kapusty z 15 minut, co jakiś cza zamieszać, na koniec wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia, zdjąć z ognia i wsypać koperek posiekany - młoda kapusta nasze ulubione danie w różnej postaci, tutaj wykorzystałam paprykę z mięskiem z innej potrawy, odłożyłam 1 szklankę do tej kapusty......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz