2.01.2022

pyszna młoda kapusta z papryką na ostro...

Składniki:
schab 20 dag, bekon 20 dag, olej 8 łyżek, cebula i sztuka, ząbki czosnku 5 sztuk, papryka kolorowa 8 sztuk średnie, papryczka ostra 1 sztuka średnia, kucharek 1 łyżka, kapusta młoda 2 główki większe, mąka pszenna 2 łyżki, koperek 1 pęczek


Schab, bekon pokroić w kostkę i na oleju zrumienić, dodać pokrojoną cebulę, ząbki czosnku i podsmażać z 3 minuty.

Wsypać drobno pokrojone papryki, kucharka, wymieszać i podsmażać z 3 minuty.

Wsypać pokrojoną drobno z pestkami papryczkę ostrą, podsmażać z 3 minuty (na koniec 1 szklankę gulaszu odłożyć i będzie na później do młodej kapusty), reszta gulaszu do innej potrawy.

Dwie główki młodej kapusty opłukać i pokroić nie za drobno.

Odłożoną paprykę w szklance wsypać do garnka i rozgrzać, wsypać pokrojoną kapustę, wymieszać.

Bez przykrycia gotować do miękkości kapusty z 15 minut, co jakiś cza zamieszać, na koniec wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia, zdjąć z ognia i wsypać koperek posiekany - młoda kapusta nasze ulubione danie w różnej postaci, tutaj wykorzystałam paprykę z mięskiem z innej potrawy, odłożyłam 1 szklankę do tej kapusty......SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!