Składniki:
schab 20 dag,
bekon 20 dag,
olej 8 łyżek,
cebula i sztuka,
ząbki czosnku 5 sztuk,
papryka kolorowa 8 sztuk średnie,
papryczka ostra 1 sztuka średnia,
kucharek 1 łyżka,
pomidory bardzo dojrzałe 8 sztuk lub sok pomidorowy 1/2 litra,
sól 2 łyżeczki,
pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
makaron jaki się lubi
Schab, bekon pokroić w kostkę i na oleju zrumienić, dodać pokrojoną cebulę, ząbki czosnku i podsmażać z 3 minuty.
Wsypać drobno pokrojone papryki, kucharka, wymieszać i podsmażać z 3 minuty.
Wsypać pokrojoną drobno z pestkami papryczkę ostrą, podsmażać z 3 minuty (na koniec 1 szklankę gulaszu odłożyć i będzie na później do młodej kapusty).
Wlać zmiksowane pomidory (lub sok pomidorowy), wymieszać i gotować z 10 minut pod przykryciem.
Na koniec dodać sól, pieprz ziołowy, wymieszać z i zdjąć z ognia, ugotować makaron jaki się lubi i podać z gulaszem
- bardzo szybki, łatwy i smaczny gulasz paprykowy, nam najlepiej smakuje z makaronem, ale też i z ziemniakami, kaszą pęczak........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz