Składniki:
prawdziwki 1 kg,
cebula 2 sztuki,
pepperoni 1 sztuka/żółta,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
wywar grzybowy 1 szklanka,
kucharek 2 łyżeczki,
śmietana 12% 200 ml,
natka pietruszki 1/2 pęczka
prawdziwki oczyścić, pokroić na kawałki i w niedużej ilości gotować z 20 minut, w trakcie gotowania usuwać pianę, ugotowane wylać na sitko
na oleju rzepakowym podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać grzyby z sitka, podsmażać z 5 minut
dodać drobno pokrojoną pepperoni bez pestek, wlać wywar z grzybów i dusić z 15 minut, dodać kucharka
dodać śmietanę, zamieszać i krótko zagotować - pyszne prawdziwki do ziemniaków, kaszy, pieczywa..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz