Składniki:
pierś z kurczaka podwójna 1 porcja,
woda 2 litry,
ziele angielskie 4 sztuki,
liście laurowe 2 sztuki,
koper - suszony,
ryż 150 gram,
sok pomidorowy 1 litr,
kucharek 1 łyżka,
pieprz czarny mielony - do smaku,
czosnek niedźwiedzi suszony 4 łyżki,
śmietana gęsta 2 łyżki
piersi kurczaka zalać wodą i zagotować, usunąć łyżką "szumy", wsypać ziele angielskie, liście laurowe, koper suszony baldachimki, takie jak do małosolnych ogórków się dodaje, zawsze mam ususzone i do potraw dodaję, wsypać ryż i gotować do miękkości mięsa i ryżu
usunąć baldachimki kopru, dodać kucharka, czosnek niedźwiedzi, wlać sok pomidorowy, zagotować krótko
dodać śmietanę 18%, pieprz mielony do smaku - zupa dzięki koprowi jest aromatyczna i pyszna.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz