24.02.2017

zupa pomidorowa na piersi kurczaka z czosnkiem niedźwiedzim...

Składniki:


pierś z kurczaka podwójna 1 porcja, woda 2 litry, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, koper - suszony, ryż 150 gram, sok pomidorowy 1 litr, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony - do smaku, czosnek niedźwiedzi suszony  4 łyżki, śmietana gęsta 2 łyżki

piersi kurczaka zalać wodą i zagotować, usunąć łyżką "szumy", wsypać ziele angielskie, liście laurowe, koper suszony baldachimki, takie jak do małosolnych ogórków się dodaje, zawsze mam ususzone i do potraw dodaję, wsypać ryż i gotować do miękkości mięsa i ryżu

usunąć baldachimki kopru, dodać kucharka, czosnek niedźwiedzi, wlać sok pomidorowy, zagotować krótko

dodać śmietanę 18%, pieprz mielony do smaku - zupa dzięki koprowi jest aromatyczna i pyszna.............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!