Składniki:
60 dag mielone z łopatki,
1 sztuka jajka,
1 mniejsza cebula,
1 łyżeczka vegeta,
1/4 szklanki bułka tarta,
1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony,
6 sztuk pepperoni marynowane,
1/4 kostki smalec,
1 sztuka bułka namoczona w wodzie
marynowane papryczki pepperoni pokroić w kosteczkę i razem z pestkami dodać do mielonego
mielone dobrze wymieszać z jajkiem, odciśniętą z wody bułką, przyprawami, tartą bułką i odstawić do lodówki na 15 minut
na gorącym smalcu smażyć rumiane mielone kotlety
usmażone na patelni nakryć pokrywką i dusić z 5 minut
pyszne, ostre mielone kotlety i do obiadu i zimne do chleba.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz