3.08.2013

mielone kotlety z peperoni...

Składniki:


60 dag mielone z łopatki, 1 sztuka jajka, 1 mniejsza cebula, 1 łyżeczka vegeta, 1/4 szklanki bułka tarta, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, 6 sztuk pepperoni marynowane, 1/4 kostki smalec, 1 sztuka bułka namoczona w wodzie

marynowane papryczki pepperoni pokroić w kosteczkę i razem z pestkami dodać do mielonego

mielone dobrze wymieszać z jajkiem, odciśniętą z wody bułką, przyprawami, tartą bułką i odstawić do lodówki na 15 minut

na gorącym smalcu smażyć rumiane mielone kotlety

usmażone na patelni nakryć pokrywką i dusić z 5 minut

pyszne, ostre mielone kotlety i do obiadu i zimne do chleba.......SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!