Składniki:
1 kg bób,
2 litry woda,
1 łyżka sól morska różowa Royal Brand,
1 łyżka masło,
2 ząbki czosnek,
1/2 pęczka koperek
opłukany bób zalać wodą i po zagotowaniu dodać soli i na średnim ogniu gotować z 15 minut
wodę odlać z garnka
do bobu dodać 1 łyżkę masła, przeciśnięty czosnek, koperek
wszystko delikatnie zamieszać
taki bób uwielbiamy bez innych dodatków.........SMACZNEGO!!!
sól himalajska różowa Royal Brand: nie zawiera sztucznych substancji chemicznych ani innych środków zapobiegających zbrylowaniu - zastosowanie: do gotowania, pieczenia, uzupełnia niedobory mikroelementów w codziennej diecie
odpowiednio sporządzony roztwór soli pomaga przy bólach ucha środkowego, przy katarze, płukankach gardła, w kąpielach przy przeziębieniach, wyczerpaniu organizmu i odtruwaniu - pochodzenie: wydobywana jest u podnóża Himalajów - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem - pojemność: 200 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz