Składniki:
30 dag wątróbka z kaczki,
1 większa szyja z indyka,
1 sztuka udko z gęsi,
2 sztuki pierś kurczaka,
1 sztuka bułka namoczona w mleku,
1/2 szklanki bułka tarta,
2 sztuki jajka,
2 łyżki majeranek,
4 sztuki ziele angielskie,
2 sztuki liście laurowe,
1/2 pęczka włoszczyzna,
1/2 pęczka natka pietruszki,
1 łyżka sól prowansalska Royal Brand,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony
wątróbki, szyje, udko, piersi 2 podwójne ugotować z przyprawą kucharka, zielem i liściem laurowym dodać obraną włoszczyznę
po ugotowaniu ostudzić i zmielić w rozdrabniaczu mięsa, włoszczyznę
w misce wymieszać z jajkami, pieprzem, bułką odciśnięta z mleka, tartą bułką i natką pietruszki
dobrze wszystko wymieszać
silikonowa forma 22 cm
do formy włożyć pasztet i dobrze go przyklepać w formie
posypać wierzch ciut tartą bułką
piec w 200C około 40 minut
z formy wyjąc ostudzony........SMACZNEGO!!!
sól morska prowansalska Royal Brand: produkt naturalny - skład: sól morska, rozmaryn, bazylia, koperek, oregano, tymianek, cząber, lawenda - zastosowanie: do zup, sosów i zapiekanek, do potraw gotowanych, pieczonych, duszonych, do różnych sałatek i surówek, sól idealna do różnego rodzaju serów i twarogów, jaj i dipów - opakowanie szklane: 200 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz