Składniki:
2 mniejsze skrzydła z indyka,
4 litry woda,
3 sztuki ziele angielskie,
2 sztuki liście laurowe,
1 łyżka vegeta,
3/4 szklanki kasza jęczmienna perłowa,
1/2 kg kapusta kiszona,
1 opakowanie przyprawa kwaśnica góralska Royal Brand,
1 łyżka majeranek,
1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony,
- do smaku maggi,
- ile potrzeba koperek siekany
na skrzydełkach indyka ugotować wywar z dodatkiem młodej włoszczyzny(marchewka w całości, ziela i liści laurowych
ugotowane skrzydła wyjąć i obrać mięso
doprawić wywar vegetą
wsypać kaszę średnią perłową i gotować z 10 minut
teraz dodać pokrojoną kiszoną kapustę, majeranek
wsypać mieszankę przyprawy kwaśnica góralska, obrane mięso
gotować z 30 minut na mniejszym ogniu
doprawić pieprzem, maggi, koperkiem
smaczna, syta, kwaśnica, która szybko ze smakiem się zjadła.........SMACZNEGO!!!
mieszanka przypraw kwaśnica góralska Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu, naturalne liofilizaty - skład: suszona cebula, czosnek, kwaszona kapusta, marchew,seler, por, pietruszka, pieczarki, cytryna - opakowanie: 35 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz