Składniki:
szpinak mrożony 2 opakowania,
cebula 1 sztuka większa,
ząbki czosnku 6 sztuk,
cukier 1 łyżka,
sól 2 łyżeczki,
3.2% mleko 1,5 szklanki,
mąka pszenna 3 łyżki,
twaróg śmietankowy 250 gram
mleko 1/2 litra,
woda gazowana 2 szklanki,
jajka 4 sztuki "L",
sól 1 łyżeczka,
mąka tortowa 4 szklanki,
olej rzepakowy 5 łyżek do ciasta
Z podanych składników zmiksować mikserem ciasto naleśnikowe- odstawić na 30 minut.
Na rozgrzanej patelni naleśnikarce 24 cm smażyć naleśniki na złocisto z każdej strony.
Na oleju podsmażyć na złocisto drobno posiekaną cebulę, pod koniec dodać posiekane ząbki czosnku, następnie dodać odmrożony szpinak, pieprz mielony, sól, cukier, smażyć z 5 minut co jakiś mieszając na średnim ogniu.
Na koniec dodać mleko wymieszane z mąką i mieszać do zagęszczenia szpinaku.
Do wystudzonego szpinaku dodać kostkę twarogu śmietankowego,, widelcem połączyć składniki.
na każdy naleśnik nałożyć farsz, rozsmarować, naleśnik złożyć na połowę i jeszcze raz na połowę i można zajadać - naleśniki ze szpinakiem to jedne z naszych ulubionych, a z dodatkiem twarogu śmietankowego są wyborne w smaku.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz