24.07.2023

Naleśniki ze szpinakiem twarogowym...

Składniki:
szpinak mrożony 2 opakowania, cebula 1 sztuka większa, ząbki czosnku 6 sztuk, cukier 1 łyżka, sól 2 łyżeczki, 3.2% mleko 1,5 szklanki, mąka pszenna 3 łyżki, twaróg śmietankowy 250 gram

mleko 1/2 litra, woda gazowana 2 szklanki, jajka 4 sztuki "L", sól 1 łyżeczka, mąka tortowa 4 szklanki, olej rzepakowy 5 łyżek do ciasta


Z podanych składników zmiksować mikserem ciasto naleśnikowe- odstawić na 30 minut.

Na rozgrzanej patelni naleśnikarce 24 cm smażyć naleśniki na złocisto z każdej strony.

Na oleju podsmażyć na złocisto drobno posiekaną cebulę, pod koniec dodać posiekane ząbki czosnku, następnie dodać odmrożony szpinak, pieprz mielony, sól, cukier, smażyć z 5 minut co jakiś mieszając na średnim ogniu.

Na koniec dodać mleko wymieszane z mąką i mieszać do zagęszczenia szpinaku.

Do wystudzonego szpinaku dodać kostkę twarogu śmietankowego,, widelcem połączyć składniki.

na każdy naleśnik nałożyć farsz, rozsmarować, naleśnik złożyć na połowę i jeszcze raz na połowę i można zajadać - naleśniki ze szpinakiem to jedne z naszych ulubionych, a z dodatkiem twarogu śmietankowego są wyborne w smaku.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!