Składniki:
twaróg waniliowy 1 kg wiaderko,
jogurt naturalny 330 gram,
czekolada gorzka 100 gram,
żelatyna deserowa 3 łyżki + 3/4 szklanki gorącej wody,
biszkopty 150 gram opakowanie,
galaretka truskawkowa 2 opakowania,
woda gorąca 900 ml
Do pojemnika dodać twaróg z wiaderka waniliowy, jogurt, dodać połamane kawałki czekolady, wlać rozpuszczoną żelatynę i mikserem szybko połączyć składniki.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć gęsto biszkopty, wyłożyć sernik i łyżką wygładzić wierzch, schować do lodówki.
Galaretki wymieszać w gorącej wodzie i zostawić do wystudzenia.
Gdy galaretka zaczyna gęstnieć, wylać ją na wierzch sernika i schować do lodówki, najlepiej kroić na porcje nożem maczanym w ciepłej wodzie - czasem jest chęć na sernik, może być na zimno, ten jest szybko gotowy, można dodać różne dodatki i galaretki.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz