Składniki:
mąka tortowa 3 szklanki,
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki,
kakao 4 łyżki,
cukier 1 szklanka,
jajka 4 sztuki "L",
palma 250 gram stopiona, ciepła,
rabarbar 70 dag
Do pojemnika wsypać mąkę przesianą z kakao, proszek do pieczenia, cukier, wbić jajka, wlać stopioną ciepłą palmę i mikserem wszystko połączyć na dość gęstą i gładką masę.
Trzy keksówki silikonowe 20 cm (lub duża tortownica 28 cm), do każdej wyłożyć część ciasta.
Rabarbar opłukany, obrany, pokroić ostrym nożykiem na 1 cm kawałki od razu na ciasta.
Z podanych składników utrzeć kruszonkę, posypać nią rabarbar i piec we nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, w foremkach ciasto wystudzić - szybkie, łatwe, tanie, mało pracochłonne ciasto ucierane z kakao i rabarbarem z chrupiącą kruszonką.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz