1.05.2022

ciasto ucierane kakaowe z rabarbarem i kruszonką...

Składniki:
mąka tortowa 3 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, kakao 4 łyżki, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki "L", palma 250 gram stopiona, ciepła, rabarbar 70 dag


Do pojemnika wsypać mąkę przesianą z kakao, proszek do pieczenia, cukier, wbić jajka, wlać stopioną ciepłą palmę i mikserem wszystko połączyć na dość gęstą i gładką masę.

Trzy keksówki silikonowe 20 cm (lub duża tortownica 28 cm), do każdej wyłożyć część ciasta.

Rabarbar opłukany, obrany, pokroić ostrym nożykiem na 1 cm kawałki od razu na ciasta.

Z podanych składników utrzeć kruszonkę, posypać nią rabarbar i piec we nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, w foremkach ciasto wystudzić - szybkie, łatwe, tanie, mało pracochłonne ciasto ucierane z kakao i rabarbarem z chrupiącą kruszonką.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!