Składniki:
filety z dorsza duże 3 sztuki,
mąka pszenna 1/2 szklanki,
bułka tarta 3/4 szklanki,
pieprz mielony 1 łyżeczka,
papryka ostra 1 łyżeczka,
kucharek 2 łyżki,
olej rzepakowy - ile potrzeba
Duże filety dorsza pokroić każdy na 3 części, opłukać pod wodą zimną, osuszyć ręcznikiem papierowym.
W woreczku foliowym (panierka w woreczku nie sypie się na blacie jak z talerza) wymieszać mąkę, tartą bułkę, paprykę ostrą, pieprz mielony, kucharka.
Każdy filet z każdej strony obtaczać dokładnie w panierce.
Kłaść na patelnię z gorącym olejem i smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu - doskonałe filety z dorsza w panierce smażone na patelni, smakują na ciepły obiad i na zimno do pieczywa........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz