12.12.2021

smaczne filety z dorsza smażone na patelni...

Składniki:
filety z dorsza duże 3 sztuki, mąka pszenna 1/2 szklanki, bułka tarta 3/4 szklanki, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka ostra 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżki, olej rzepakowy - ile potrzeba


Duże filety dorsza pokroić każdy na 3 części, opłukać pod wodą zimną, osuszyć ręcznikiem papierowym.

W woreczku foliowym (panierka w woreczku nie sypie się na blacie jak z talerza) wymieszać mąkę, tartą bułkę, paprykę ostrą, pieprz mielony, kucharka.

Każdy filet z każdej strony obtaczać dokładnie w panierce.

Kłaść na patelnię z gorącym olejem i smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu - doskonałe filety z dorsza w panierce smażone na patelni, smakują na ciepły obiad i na zimno do pieczywa........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!