Składniki:
cebula 2 sztuki średnie,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
marchew 3 sztuki większe,
kalarepka 3 sztuki średnie,
fasolka szparagowa 50 dag,
pory 2 sztuki mniejsze,
papryka kolorowa 5 sztuk,
cukinia 1 sztuka większa,
woda 2 szklanki,
kostka rosołowa 1 sztuka,
pieprz ziołowy 1 łyżka,
pieprz mielony 1 łyżeczka,
papryka ostra 1 łyżeczka,
papryka słodka 1 łyżeczka,
koperek 1 pęczek,
ryż paraboliczny z czarnym ryżem 2 szklanki,
woda 1,5 litra,
sól 2 łyżeczki
Ryż paraboliczny z czarnym ryżem wsypać na wrzątek osolony, gotować z 20 minut co jakiś czas zamieszać, ugotowany wylać na durszlak.
Warzywa obrać, opłukać, pokroić w większe kawałki, pokrojoną cebulę na oleju zeszklić, porcjami dodawać warzywa od najtwardszych, każdą porcję podsmażać z 3 minuty na średnim ogniu, co jakiś czas zamieszać.
Dolać wody. dodać kostkę rosołową, pieprz ziołowy i czarny mielony, paprykę słodką i ostrą i dusić warzywa do miękkości, na koniec dodać posiekany koperek - bardzo smaczny, sycący, mało kaloryczny gulasz z wielu warzyw podany z ryżem parabolicznym z czarnym ryżem.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz