Składniki:
cukier 1 szklanka,
mąka tortowa 4 szklanki,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
kakao 6 łyżek,
proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
jajka 4 sztuki "L",
palma stopiona 250 gram,
woda 100 ml zimna,
rabarbar 6 sztuk
kruszonka: mąka krupczatka 1 szklanka,
mąka tortowa 1 szklanka,
cukier 3/4 szklanki,
palma 15 dag miękka
Składniki temperatura pokojowa = do miski wsypać od razu cukier, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao, cukier wanilinowy, wbić jajka, wlać stopioną palmę z zimną wodą i mikserem z 3 minuty na najwyższych obrotach wyrabiać dość gęste ciasto.
Keksówki silikonowe 20 cm (lub forma 30x25 cm), ciasto wyłożyć do keksówek, wygładzić wierzch, wsypać obrany, pokrojony na kawałeczki rabarbar.
Mąki, cukier, miękką palmę palcami zrobić kruszonkę, wysypać na rabarbar, piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, w formach dobrze wystudzić - bardzo smaczne, aromatyczne, szybkie, łatwe ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką, idealne na każdą okazję.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz