21.05.2021

pyszny wielowarzywny gulasz z ryżem...

Składniki:
cebula 2 sztuki średnie, olej rzepakowy 1/2 szklanki, marchew 3 sztuki większe, kalarepka 3 sztuki średnie, fasolka szparagowa 50 dag, pory 2 sztuki mniejsze, papryka kolorowa 5 sztuk, cukinia 1 sztuka większa, woda 2 szklanki, kostka rosołowa 1 sztuka, pieprz ziołowy 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka ostra 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek, ryż paraboliczny z czarnym ryżem 2 szklanki, woda 1,5 litra, sól 2 łyżeczki

Ryż paraboliczny z czarnym ryżem wsypać na wrzątek osolony, gotować z 20 minut co jakiś czas zamieszać, ugotowany wylać na durszlak.

Warzywa obrać, opłukać, pokroić w większe kawałki, pokrojoną cebulę na oleju zeszklić, porcjami dodawać warzywa od najtwardszych, każdą porcję podsmażać z 3 minuty na średnim ogniu, co jakiś czas zamieszać.

Dolać wody. dodać kostkę rosołową, pieprz ziołowy i czarny mielony, paprykę słodką i ostrą i dusić warzywa do miękkości, na koniec dodać posiekany koperek - bardzo smaczny, sycący, mało kaloryczny gulasz z wielu warzyw podany z ryżem parabolicznym z czarnym ryżem.......SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!