Składniki:
jajka 12 sztuk "M",
twaróg śmietankowy 20 dag,
pomidory suszone w oleju 2 sztuki,
pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
sól 3/4 łyżeczki,
olej z pomidorów 3-4 łyżki,
szczypiorek 2 pęczki
Jajka ugotować na twardo, w zimnej wodzie ostudzić i obrać ze skorupek.
Jajka przekroić wzdłuż na połowę i delikatnie wyjąc żółtka do miski.
Dodać twaróg śmietankowy, drobno posiekane suszone pomidory z zalewy olejowej, dodać mielony pieprz, sól, widelcem wszystko rozgnieść -połączyć składniki, wlać olej z pomidorów tyle, aby nadzienie nie było za suche.
Czubatą łyżeczką nadziewać połówki pustych jajek, układać na talerzu i posypać obficie posiekanym szczypiorkiem - pyszne, smaczne nadziewane jajka ugotowane na twardo, nadzienie z twarogu,suszonych pomidorów doskonale smakuje z jajkami.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz