2.03.2020

smaczne, aromatyczne faszerowane jajka...

Składniki:

jajka 12 sztuk "M", twaróg śmietankowy 20 dag, pomidory suszone w oleju 2 sztuki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, sól 3/4 łyżeczki, olej z pomidorów 3-4 łyżki, szczypiorek 2 pęczki


Jajka ugotować na twardo, w zimnej wodzie ostudzić i obrać ze skorupek.

Jajka przekroić wzdłuż na połowę i delikatnie wyjąc żółtka do miski.

Dodać twaróg śmietankowy, drobno posiekane suszone pomidory z zalewy olejowej, dodać mielony pieprz, sól, widelcem wszystko rozgnieść -połączyć składniki, wlać olej z pomidorów tyle, aby nadzienie nie było za suche.

Czubatą łyżeczką nadziewać połówki pustych jajek, układać na talerzu i posypać obficie posiekanym szczypiorkiem - pyszne, smaczne nadziewane jajka ugotowane na twardo, nadzienie z twarogu,suszonych pomidorów doskonale smakuje z jajkami.......SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!