sernik na zimno 1 opakowanie,
maślanka truskawkowa 400 ml,
mleko 3,2% 200 ml,
truskawki 60 dag,
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
wsypać sernik na zimno z opakowania do pojemnika, wlać 400 ml zimnej maślanki truskawkowej i 200 ml zimnego mleka, mikserem na najwyższych obrotach miksować z 5 minut
pod koniec miksowania wsypać 1,5 szklanki opłukanych dojrzałych truskawek i wszystko zmiksować
tortownica 24 cm wyłożona folią spożywczą, do formy przełożyć sernik, wygładzić wierzch i do lodówki
galaretkę truskawkową wymieszać w 450 ml gorącej wody, wystudzić i zostawić do prawie stężenia w lodówce
pozostałe truskawki pokroić w plastry, rozłożyć na serniku i wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki na kilka godzin - sernik na zimno przygotowany z tzw. "gotowca" z moją małą modyfikacją jest szybkim, smacznym deserem na upalne dni..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz