8.06.2018

sernik na zimno na szybko z truskawkami...

Składniki:


sernik na zimno 1 opakowanie, maślanka truskawkowa 400 ml, mleko 3,2% 200 ml, truskawki 60 dag, galaretka truskawkowa 1 opakowanie

wsypać sernik na zimno z opakowania do pojemnika, wlać 400 ml zimnej maślanki truskawkowej i 200 ml zimnego mleka, mikserem na najwyższych obrotach miksować z 5 minut

pod koniec miksowania wsypać 1,5 szklanki opłukanych dojrzałych truskawek i wszystko zmiksować

tortownica 24 cm wyłożona folią spożywczą, do formy przełożyć sernik, wygładzić wierzch i do lodówki

galaretkę truskawkową wymieszać w 450 ml gorącej wody, wystudzić i zostawić do prawie stężenia w lodówce

pozostałe truskawki pokroić w plastry, rozłożyć na serniku i wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki na kilka godzin - sernik na zimno przygotowany z tzw. "gotowca" z moją małą modyfikacją jest szybkim, smacznym deserem na upalne dni..........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!