jajka 12 sztuk "L",
ryba w puszce w pomidorach 1 sztuka,
papryka ostra 1/2 łyżeczki,
koperek 1/2 pęczka,
sos majonezowy chrzanowy - ile potrzeba,
szczypiorek,papryka do dekoracji
jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą i obrać ze skorupek
jajka przekroić na połowę, żółtka usunąć z białka do miski
rybę w pomidorach (użyłam szprotki) wyjąć z puszki do żółtek, dodać paprykę ostrą i widelcem wszystko rozgnieść na gładką masę
łyżeczką nakładać masę do białek po żółtkach, układać na talerzu, posypać koperkiem, nałożyć sos majonezowy chrzanowy, przybrać szczypiorkiem, papryką - jajka faszerowane różnymi dodatkami i smakami są naszą ulubioną przystawką na okazje rodzinne, imprezy lub tak po prostu na kolację czy śniadanie.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz