golonki wieprzowe przednie 3 sztuki średnie,
przyprawa do wieprzowiny 3 łyżki,
ząbki czosnku 6 sztuk,
smalec 1 łyżka,
grzyby suszone 2 gramy 1 opakowanie,
kminek ziarna 1 łyżka,
papryka chili 1 łyżeczka,
cukier 1 łyżka,
ziele angielskie 4 sztuki,
liście laurowe 2 sztuki,
woda 2 szklanki
w garnku szybkowara
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" na smalcu zrumienić golonki natarte przyprawą do wieprzowiny, pod koniec dodać ząbki czosnku
na gołąbki wsypać pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, namoczone w wodzie pokrojone drobno suszone grzyby razem z tą wodą, kminek ziarna, paprykę chili, liście laurowe, cukier, ziele angielskie, wlać wodę i zamknąć szybkowar
po zasyczeniu pary w szybkowarze gotować na średnim ogniu 45 minut (duże golonki czas około 100 minut,kapustę dołożyć po 60 minutach i dalej gotować) otworzyć szybkowar jak sam spuści ciśnienie - najsmaczniejsze golonki z kapustą kiszoną z grzybami suszonymi z szybkowara, golonki są soczyste, miękkie, kapusta mocno grzybami aromatyczna..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz