Składniki:
jajka 12 sztuk "M",
anchois 1 puszka,
majonez 3 łyżki,
papryka ostra - ile potrzeba,
ogórki konserwowe - ile potrzeba
jajka ugotować na twardo, wkładam do zimnej wody z solą i po zagotowaniu gotuję z 8 minut, opłukać pod zimną wodą, lepiej się obierają ze skorupki
obrane jajka przekroić wzdłuż na połowę, delikatnie czubkiem noża wyjmować żółtka
do żółtek dodać z puszki anchois razem z olejem i majonezem blenderem zmiksować na gładką masę
jajka nadziewać farszem, posypać ostrą papryką, można dodać paseczki ogórków konserwowych, najlepiej smakują z ciemnym pieczywem z masłem lub do zimnej wódeczki - jajka gotowane na twardo i nadziewane bardzo lubimy zjeść i nie tylko na zakąskę ale i tak zwyczajnie na kolację...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz